Majlis Penyampaian Surat Penghargaan dan Penyampaian Watikah Perlantikan Ketua Kampung,Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Bagi Sesi 2016 hingga 2017 Peringkat Parlimen Larut.

Pada 15 Februari 2016,Pejabat Daerah dan Tanah Selama telah  mengadakan Majlis Penyampaian Surat Penghargaan dan Penyampaian Watikah Perlantikan Ketua Kampung,Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Bagi Sesi 2016 hingga 2017 Peringkat Parlimen Larut,bertempat di Dewan Majlis Daerah Selama Cawangan Sungai Bayor.Majlis dirasmikan oleh YB Dato' Seri Hamzah bin Zainuddin,Menteri Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan(KPDNKK).

Sekitar majlis tersebut


                 Ketibaan YB Dato'Seri Hamzah bin Zainuddin.

 
                          Pendaftaran Ketua-ketua Kampung

lagi gambar  sila ke www.facebook.com/PdtSelama

Print   Email

Majlis Makan Malam dan Persaraan

Pada 04 Disember 2015,telah berlangsungnya Majlis Makan Malam dan Persaraan.Majlis dirasmikan oleh Ketua Penolong Pegawai Daearah Selama.Kehadiran yang dirai memeriahkan lagi majlis pada malam itu.Majlis dipengerusikan oleh Pn.Siti Nasratul Azwa dan En Mohd Yusof dari Unit BKP.Majlis diserikan lagi dengan ucapan Pn.Shahnum bt Udin dan Hj.Md Abu b. Abdullah.Majlis diteruskan dengan penyampaian cenderahati kepada Pegawai yang bersara oleh KPPD.Seterusnya penyampaian hadiah bagi pemenang-pemenang sukan dalaman Kelab Petanda Selama.

Sekitar Majlis tersebut..

 
 

Print   Email

"GEBOM"

On November 7, 2015, the Puspanita District of Selama held the "GEBOM" (Green Earth Blue Ocean Pearl) Program in Penang. efforts to conserve and conserve flora and fauna for the sake of the balance of the earth's ecosystems despite their shortcomings. With this in mind, the target group is expected to be more concerned and play a key role in government efforts and provide support for non-governmental organizations to ensure that nature remains protected.

Around the Program.


Print   Email

Majlis Jamuan dan Pertukaran Ketua Penolong Pegawai Daerah

Pada 27 Oktober 2015,Pejabat Daerah dan Tanah Selama telah mengadakan satu Majlis Pertukaran Ketua Penolong Pegawai Daearah Selama.Majlis dikendalikan oleh Ketua Pembantu Tadbir Daerah iaitu En.Asri bin Alias.Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh Penghulu Kanan iaitu En.Shahrul Farid@Faisal Yasmi b.Sob.Majlis diserikan lagi dengan kehadiran Pegawai Daerah Larut,Matang dan Selama.Mantan Ketua Penolong Pegawai Daerah Selama iaitu En.Muhammad Nazri bin Abdullah telah bertukar ke Pejabat Daerah dan Tanah Batang Padang dan Ketua Penolong Pegawai Daerah Selama yang baru iaitu En.Mohd Amzari bin Mohd Arzami dari Pejabat Daerah dan Tanah Kampar.

                                                    Sekitar Majlis Tersebut. 

                               


                               

lagi gambar sila ke Maklumat Korporat dan klik Galeri Foto

Print   Email

Program Korban Peringkat Pejabat Daerah dan Tanah Selama

Pada 27 September 2015,Pejabat Daerah dan Tanah Selama telah mengadakan Majlis Korban sempena Hari Raya Aidiladha.Majlis dimulakan dengan makan pagi ,penyembelihan korban ,gotong-royong memasak,bacaan tahlil / doa selamat dan jamuan makan.

                                                                  Sekitar majlis tersebut.

  

Print   Email

  • 1
  • 2

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.